En del av Bransjeprogrammet for elektro-, automasjon-, fornybar og kraftindustrien

Kurset er basert på Kabel Norges fagplaner for fiberkabler og komponenter. Dette er et grunnleggende fiberkurs for montører og teknikere, som jobber med, eller ønsker å jobbe med, bredbåndsinstallasjoner. 

Du lærer grunnleggende teori om fiber-kabel, -komponenter og dB beregninger.

Hvordan foregår undervisningen?

Du går selv gjennom de 3 kursmodulene på nett. Det er en fordel med PC, da telefon eller andre små plattformer gir for mye komprimert informasjon pr side.

Du vil motta registrerings og innloggings-koder via epost, og går gjennom de 3 kursmodulene på nett når det passer deg. Kursene kan avbrytes underveis, og du vil fortsette der du forlot det. Kunnskaps-testene på slutte av hvert kurs må tas sammenhengende, og ved bestått kurs vil du motta kursbevis. Det kreves 70% riktig svar på slutt-testen for å få kursbevis.

Kurset består av følgende moduler

Modul: Optisk fiber som transmisjonsmedium

Les mer om denne kursmodulen her

Modul: Passive komponenter i fiberoptiske nettverk

Les mer om denne kursmodulen her

Modul: dB-tall i elektroniske kommunikasjonssystemer

Les mer om denne kursmodulen her

Omfang
Nettstudium bestående av 3 kurs, med estimert total gjennomføringstid på ca. 10 timer. Du bruker den tiden du trenger, og enkelte deltakere vil kanskje gjennomføre kursene vesentlig raskere. 

Undervisningsspråk
Norsk

Hva koster det?
Kurset var tidligere finansiert av Bransjeprogrammet til Kompetanse Norge, men denne delen er fulltegnet, og ytterligere tilsvarende finansiering er dessverre ikke gitt. Som plaster på såret, for de som har meldt seg på sent, og ikke fikk plass, så vil vi tilby disse 3 kurspakkene med over 20% rabatt. Total pris 2680,- kr. eks. mva. Du kan fremdeles melde deg på til denne gunstige prisen. Se påmeldingsskjema nederst på denne siden. 

Opptakskrav
Det er ingen spesielle opptakskrav til dette studiet, men du bør ha en grunnleggende forståelse for transmisjon av signaler og noe teknisk innsikt.

Målgruppe
Teknikere og montører som vil jobbe med fiber i bredbåndsnett.

Slik søker du
Du søker om opptak via påmeldingskjema på denne siden. 

Søknadsfrist
Vi tar imot løpende opptak til kurset. Du vil få tilbakemelding via epost og SMS om status pr. gruppe, samt innloggingsinformasjon for å starte utdanningen.

Prosjektleder og koordinator og for kurset:
Bjørn Larsen
bjorn@ekuben.no

Har du spørsmål om:
・søknad og opptak
・kostnader
・studiested og annen praktisk informasjon

Send e-post til Bjørn eller til bransjeprogrammet@ekuben.no

Påmeldingsskjema

For og- etternavn
Faktura på kr. 2.680,- kr. + mva. sendes som PDF når du har fått tilgang til kursmodulene